Vyjížďka rodičů s dětmi

Datum: 02.10.2011
Autor: Mapař

Studená válka započatá 8. ledna trvá už 9 měsíců. Od břehů Staňkovkého rybníku zkouším další kolo vyjednávání příměří, ale pořád to nikam nevede. V ideálním případě stojí v pozadí celé záležitosti proces s normální délkou trvání jeden rok a za 3 měsíce je to dobré. Ale v to ani nedoufám.

Prozatím mám na starost návrat. Ještě cestou jsem váhal mezi rybníkem Pstruhovec (150 km) a Staňkovským rybníkem (208 km). Jižní Čechy teď na podzim mají nádherné barvy, ale na zítřejší klubové akci pojedu převážně ve stoje.

Když se vracím Šafovem, nedaleko vesnice se střílí. A to tak, že dost. Raději ani nezastavuji zjistit, zda povstalci už získali kontrolu nad zdejším JZD a k průletu vesnicí zapínám forsage. Další zvláštnůstka následuje mezi Citonicemi a Znojmem. Tentokrát si stihnu při zhlédnutí padající hvězdy něco přát. Mimochodem: Zpomalení bylo jasně patrné. Část tělesa pravděpodobně dopadla na zem.

V nedělní ráno je úbytek sil znát. Náročného vinařského programu se skoro bojím. Ale také něco pozitivního: Prezenčka. Za dnešní totálně nádherné podzimní neděle se celkový počet účastníků (včetně dětí) motá okolo 50. Je zde samozřejmě Čestmír a lidé s kterými jsem se občas viděl na vyjížďkách. S jinými lidmi se vidím poprvé, ale převážně zde jsou samé známé tváře.

Na srazu u Nové lékárny sice dostanu od Čestmíra dílčí úkol dovést lidi k Louckému klášteru, ale pak už si jen medím v poli účastníků. Krom zmíněného Louckého klášteru jsou dvě další zastávky v Sedlešovicích, jedno krátké posezení (ve vlastní režii) v Popicích, návštěva stánku Znovínu u Havraníků, ochutnávka v Hnánicích, oběd a kuželky v Hnánicích a kdo všemi těmito nástrahami projde, dostane se až na řízenou ochutnávku k panu Adámkovi do sklepa u Chvalovic (http://www.bilysklep.cz/). No a pak ta akce nabere trošku nezvyklý směr, protože pětiletí caparti tentokrát nemusí po setmění doprovázet přes Kraví horu sťaté tatínky domů, ale pojedeme z Šatova vlakem. Skupinová jízdenka byla už zakoupena.

Program byl ohlídaný na jedničku. Třeba ten detail ohledně jídel: Menu bylo k dispozici už při první zastávce v Louckém klášteru. Tím pádem to pak v Hnánicích frčelo. Načasování odjezdu na vlak s přesností na jednotky minut. I přímo za chodu třeba ten dotaz na stánek u Havraníků hned v Louce.

S ohledem na předchozí špatnou zkušenost s burčákem dnes opravdu jen ochutnávám a to pokud možno sušší vzorky. Ostatně už ze samotného výčtu zastávek je jasné, že nemá smysl se pouštět do nějakých „výkonnostních“ ochutnávek:

I bez nalévání větších množství, než malých, toho dnes myslím bylo dost i pro zasloužilé borce v klubu.



na srazuNa druhé zastávce byla i vína.Přesunujeme se k Popicím.zastávka na stánku Znovínu u Havraníků
zastávka na stánku Znovínu u Havraníkůzastávka na stánku Znovínu u Havraníkůněkam k bývalé rotěněkam k bývalé rotě
Jsme na další ochutnávce. Budou nám představena 3 méně obvyklá vína.Po baště pokračujeme k panu Adámkovi.Máme nepatrný předstih.Děti zatím putují na hřiště nebo do nějakého podobného zamřížovaného prostoru.
Program může začít.ochutnávka v Bílém sklepě u pana Adámkaochutnávka v Bílém sklepě u pana Adámkaochutnávka v Bílém sklepě u pana Adámka